Spille golf etter brystoperasjon

En brystoperasjon er en rutineoperasjon, men du bør likevel ikke begynne med hardtrening like etter operasjonen. Når kroppen har vært gjennom en operasjon, er det viktig å lytte til rådene du får fra legen din, og la kroppen komme seg skikkelig før du setter i gang med fysisk aktivitet.

Hvor lenge må jeg være i ro?

Du trenger ikke å være helt i ro etter en brystoperasjon fra Motiva. Men det er viktig at du ikke driver med hardtrening de første ukene. Legene hos Motiva vil anbefale deg å vente i minst fire uker før du løfter armene høyere enn skuldrene. Disse første fire ukene bør du heller ikke foreta tunge løft. Maksimalt bør du bare løfte to kilo per arm. Det vil si at du ikke kan trene med vekter, og du bør heller ikke løfte tunge bæreposer når du skal på butikken. Derfor kan det lønne seg å handle inn ekstra mat før operasjonen, eller få noen andre til å handle for deg.

Hva kan jeg gjøre de første ukene?

De første ukene etter en brystoperasjon fra Motiva kan du gå turer eller sykle. Men du bør ikke sykle i altfor krevende terreng. Unngå jogging. Hold deg til rolig trening i starten og lytt til kroppen din. La såret får tid til å gro. Bruk heller tiden til å slappe av og nyte tilværelsen. Dersom du har en fysisk krevende jobb, bør du ta deg fri disse ukene. Har du en jobb som ikke krever tunge løft, kan du jobbe som vanlig etter noen dager. De fleste som har tatt en brystoperasjon kan jobbe igjen etter en uke, men det er ingen fasitsvar å dette, så ikke dra å jobb igjen før du føler deg i form til det. Hvis du savner golfbanen disse dagene, kan du kanskje bli med noen andre for å se på spillet, men du bør ikke spille selv de første ukene etter operasjonen.

Når kan jeg spille golf igjen?

Svømming kan du begynne med igjen etter fire uker, når du kan løfte armene over skuldrene. Styrketrening og hardøkter som spinning og lignende bør du vente med til minst seks uker etter operasjonen. Start gjerne forsiktig, og øk intensiteten gradvis. Du kan starte med styrketrening av beina først, mens overkroppen trenger mer gradvis tilvenning. Trening av brystmusklene kan gjerne utsettes i ti uker, eller til det ikke lenger er ubehagelig. Ettersom du både må svinge overkroppen og løfte armene over skuldrene når du spiller golf, bør du utsette golfspillingen til det har gått fire til seks uker etter operasjonen. Snakk gjerne med legen hos Motiva dersom du har spørsmål.

Leave a Reply

mts_best