Sport og spill

Det er viktig å holde barna i aktivitet, samt å lære dem å like aktiviteter som er bra for dem. Dette gjelder alt fra å lese til å delta i sosiale sportsgrener som fotball og golf. Gi dem tilgang til å prøve ut det meste mens de er små, så kan de vokse sammen med sin favorittaktivitet.

 

Ut i det grønne
Mange av dagens barn sitter mye inne og foran skjerm, både på skole og hjemme, og da er det de voksnes ansvar å begrense dette. Få barna opp av stolen og ut i frisk luft, og gi dem gjerne en oppmuntrende aktivitet å drive med, om det trengs. På nettbutikker som Lekmer.no finnes det mange leker for utendørsaktiviteter som passer både sommer og vinter, og det til gode priser. Enten barna liker å spille minigolf eller ake med rattkjelke, er det viktigste av barna kommer seg ut av huset og får beveget på seg!

Close up of a young boy playing basketball

 

På grusen og isen
Spill fotball på grusen, med egne keeperhansker og godt mot, eller gli rundt på isen med den nyeste av de flotteste kjelkene – og det er bare noe av det nissen kom med til jul. Dra ned til campingplassen for å bade i utendørsbassenget der, eller lær deg å spille minigolf på nærmeste bane – mulighetene er mange for å kombinere en spennende aktivitet med frisk luft.

 

Alt kan gjøres til en sport
Få barna dine med på å røske ugress og klippe plenen – lag oppgavene til en konkurranse med en passe fristende premie. Si at den som gjør best eller mest jobb får gi dobbeltstemme ved avstemmingen for neste års feriemål, for eksempel. Eller at de kan få være med på én aktivitet mer enn de andre i løpet av sommeren, kanskje få dra en tur til Liseberg – eller bestemme middagsmenyen en hel uke. Du kjenner dine barn best, og vet hva som lokker hver enkelt av dem.

 

Kanskje viktigste av alt med sport og spill, er å gjøre noe sammen med andre. Sosial interaksjon og minner som er både morsomme, sterke og kanskje triste er viktig for en opplevelse av et fullstendig liv.

Leave a Reply