Velg rett golfsko

Golf har slått greit an som sport i Norge, men ennå gjenstår det en del før norsk golf blir en stor sport for «folk flest». Noen skylder på nivået på banene eller været, men det er nok mer riktig å si at de fleste anser golf for å være en sport for de med masse tid og mer enn nok penger i lommeboka. Og utstyret er viktig – først og fremst køllene, men skoene på en god andreplass.

Hvilke golfsko finnes å velge mellom?

Golfschuhe Herren

Golf begynner å bli en vanlig sport i Norge. Faktisk er Norges Golfforbund det fjerde største særforbundet tilknyttet Norges Idrettsforbund. Dermed blir det mer utstyr og klær tilgjengelig å velge mellom, slik at de som vil spille golf regelmessig, kan kjøpe alt de ønsker for å nyte sin favorittsport. Du finner mange ulike sko å velge mellom, både sko med høye kanter og med utseende som vanlige joggesko. Med rundt 5-6 kilometer å gå for å spille 18 hull, samt ujevn bane og terreng å bevege seg over, er kanskje sko det viktigste utstyret man har i sporten, så velg med omhu.

Vær og vind spiller en vesentlig rolle

Nordmenn har ingen problemer med å være ute i striregnet, så hvorfor skulle noen regndråper jage deg bort fra golfbanen? Er det bare snakk om noen regndråper, tar du på deg skikkelig gode sko neste gang det er et golfspill å være med på, og kom deg ut på banen. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær – så invester gjerne i gode spilleklær, i tillegg til et par skikkelig praktiske golfsko, om du skal drive med denne sporten på mer enn prøvebasis. Da har du ingen unnskyldninger selv om søndagen er noe grå, så lenge du har en partner å spille mot.

beautiful golf day golfer during back swing from behind on the tee shot front of lake and green in Par three

Storprodusenter lager golfsko i høy kvalitet

Noen av skoene har spesielle såler som er bedre egnet for vått og glatt underlag, og du kan til og med få spesialdesignede sko om det trengs. De største produsentene er Adidas, Puma og Ecco, noe som tilsvarer høy kvalitet og god varighet selv ved hyppig bruk. For å velge rett sko kan vi gi deg et bra tips: Tenk på golf som å gå på langtur med et tydelig mål – det 18. hullet venter med flagget til topps!

Leave a Reply