Fra lek til alvor!

Lek er en ekstremt viktig del av barnas oppvekst, og sport er lek gjort til alvor. Det høres strengt ut, men sannheten er at det lærer barn om å sette regler, organisere seg, respektere hverandre og jobbe mot felles mål. Som forelder er du med på å sette rammene for hvordan sportskulturen skal være, uansett hvilken gren det er snakk om. Vær en aktiv supporter, en like god taper som vinner og vis at man skal dømme rettferdig, behandle hverandre med respekt, og se på sport som en vei til vennskap og sosiale aktiviteter. Litt konkurranse er naturligvis sunt, så lenge det ikke blir det eneste fokuset. Husk at barn lærer mest av det de ser, ikke av det de blir fortalt. Din egen oppførsel og respekt for andre er den beste måten å plante gode verdier i den kommende generasjonen. Og selvfølgelig, oppi alt som har med gode verdier og regler å gjøre – ikke glem at det skal først og fremst være gøy!

Tidlig start gir et liv med trening

Forskning viser at det hjelper å begynne med en hobby tidlig. Barn lærer fort, og er man flink som ung og fortsetter å praktisere hobbyen kan man bli svært flinke som voksne. sportslige resultater blant barn slår rot og gir en kropp som er klar for fysiske utfordringer også opp i de senere årene av livet, så en tidlig start er definitivt å anbefale for alle. Trening behøver ikke være beinhardt. Om sommeren er golf en fantastisk sport både for å få frisk luft, lett bevegelse og mange nyter også det sosiale livet som følger med sporten. Hvorfor ikke ta med seg barna en gang i blant? Suzann «Tutta» Pettersen, en av Norges beste golfere gjennom tidene, var ikke mer enn 15 år da hun tok NM-gull i 1996 – det er liten tvil om at hun allerede hadde noen sesonger på banen før hun tok gullpokalen. Timene på banen gir også mange gode stunder hvor du og poden kan snakke om alt mellom himmel og jord. Det er ikke alltid like lett å få tid til i en stresset hverdag!

Et aktivt land

Sport blir en større og større del av hverdagen til nordmenn, og det er positivt! I en verden preget av mye stillesitting og komfort er det bra både for voksne og barn å engasjere seg. Ikke bare har kroppen godt av å trene opp muskler og koordinasjon, men man vokser også som person: man setter seg mål, jobber i lag og er sosial. Vi er heldige som bor i et land som tillater nesten alle sporter. Ski, svømming, stuping, fotball, snowboard – alt er både tilgjengelig og har miljøer tilknyttet seg. Får du barna til å fatte en aktiv interesse for sport vil de bære det med seg resten av livet. Meld dem inn i den lokale fotball- eller tennisklubben, eller gi dem golfutstyr til jul. Du kan låne penger når du trenger hos Sambla om du trenger et kjapt tilskudd til gaven. Lykkes du med å få barna interessert, så har du gitt dem en gave for livet.

Leave a Reply