Golfbaner i Norge – Alta

Golf kan spilles over hele landet, noe Alta Golf Park er et eksempel på. Selvsagt starter sesongen litt senere i Alta enn i Sør-Norge, men hvis du er på reisefot i Nord-Norge, er det ingen grunn til å legge igjen golfkøllene hjemme. Og hvis du bor i Alta, har du en golfbane lett tilgjengelig.

Banen

Golfer playing shot.

Alta Golf Park ligger i et naturskjønt område på Kvenvikmoen. Banen har 9 hull, og hvert hull har 4 utslag. Du må ha grønt kort for å spille på banen, men nybegynnere kan ta et kurs på banen for å få grønt kort. Alta Golf Park har også driving range og puttebane, og planen er å utvide med en 3-par øvingsbane. Denne banen skal ha 6 hull, og være åpen for alle. Med fjell og skog rundt banen, føler du deg i ett med naturen mens du spiller. Husk at hver enkelt golfbane kan ha lokale regler, så sjekk hjemmesiden til Alta Golfklubb for å holde deg oppdatert. Der kan du også lese nyheter om mesterskap og aktiviteter, og du finner baneguide, værvarsel for banen og masse annen informasjon.

Slik finner du banen

Alta Golf Park ligger omtrent 10 km sør for Alta sentrum. Det er lettest å komme seg til banen med bil. Følg e6 fra Alts mot Narvik. Veien til Kvenvikmoen er markert med et skilt med en golfspiller. Hvis du ikke har bil, kan Kvenvikmoen Hotel organisere transport til og fra golfbanen. Dette finner du også informasjon om på nettsiden til Alta Golfklubb. På Kvenvikmoen finner du dessuten restaurant, bar og overnattingsmuligheter. Området egner seg også til fotturer og fiske. Kvenvikmoen Hotel og Golf kan være et fint overnattingssted hvis du vil bo nært banen.

Banerekord og priser

Banerekorden på Alta Golf Park tilhører Marius Thorp fra Bærum Golfklubb. Rekorden er på 69 slag på 18 hull, og ble satt i 2010. Voksne gjestespillere på banen betaler 300 kroner for 9-hull, 400 for 18 hull og 500 for full dag. Reduserte priser for barn, ungdommer og pensjonister. Klubbens medlemmer betaler også mindre. 6-hullsbanen har egne priser.

Leave a Reply