Golf har blitt en lek

Skal vi tro den legendariske PGA touren så er det noen norske stjerner har gjort golf til en lek. Ikke lenger bare Suzann Tutta Pettersen som har gjort suksess med golfkølla nei, for nå handler alt om Kristoffer Ventura og Viktor Hovland. Hva er det med norske utøvere for tiden? De er jo i verdenstoppen i de minst norske idretter vi kan tenke oss. Løp, sykkel, fotball og ikke minst golf. De svenske kommentatorene bare henger med geipen og fatter ikke hva som skjer.

Og kanskje er det fordi vi har turt å slippe oss litt mere løs og gjøre det hele til en lek? Vi bryr oss ikke lenger om at storebror ikke forstår hva vi sier, og vi anser ikke norskegrensa som mål lenger. Vi vil lenger opp, og lenger ut. Ja, vi er til og med på Mars med den norsk produserte roveren “Preseverance”.

Leke som en golfstjerne

Men spør vi Hovland eller Ventura, så har ikke suksessen kommet av seg selv. Som ung gutt trente allerede Hovland nesten 1000 timer i året på Miklagard golfbanen. Senere tok det helt av da han fikk et stipend på Oklahoma State University.

Vi kan nesten bare legge køllene på hylla. I stedet kan vi leke oss til stjernene. Vi snakker om kleskode når stjernene skal spille golf. Bare pynt deg til fest med rutete golf-shorts eller kort skjørt for damene. Selvfølgelig er dette en herregårds-fest med høye drinker og god musikk. Vi har troen på at vi kan invitere alle våre venner om en stund faktisk.

Hvor gode kan de bli

Nylig trodde jeg at jeg skulle få hakeslepp da jeg så en PGA turnering over på den andre siden av dammen. Ventura bare smelte til golfballen rett i hullet. Det er liksom ikke noe press lenger. Ingen nerver overhodet? Det er nesten utrolig. Også har vi gullgutten selv, Viktor Hovland. Han putter noen helt ville bunker-slag også. Det er nesten ikke til å tro hvor lekende lett de får det til å se ut.

Hvor gode kan egentlig Ventura og Hovland bli er det enkelte som spør seg. Allerede i skrivende stund rangerer Hovland blant de ti beste i verden! Golf har kanskje blitt en norsk lek, men det er fremdeles mange gode golfspillere fra andre land. Det er bare å se på spillere som Dechambeau, Westwood og Mcllroy, spillere som alltid presterer under press. I dag har Norge 8 spillere blant verdens 1000 beste spillere, vil du også leke golf for de store trofeene?

Leave a Reply

mts_best