Regler og bestemmelser

Er du ganske fersk og ny til golf? Har du ikke full oversikt over alle reglene og bestemmelsene i sporten? Om du har planer om å ta golfen seriøst kan det være lurt å sette seg inn i dette. Og selv om du kanskje har lang erfaring med golf skader det heller ikke å friske opp litt. Spiller du kun for moro skyld og for din egen del er det kanskje ikke like viktig, men konkurrerer du er det en annen sak. Golf skal først og fremst være morsomt, men man trenger litt system.

Norges Golfforbund og Sanksjonsutvalget

Norges Golfforbund er et samarbeid mellom alle klubbene som organiserer denne sporten, og som igjen medlemmer av både Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske og Paralympiske Komité. Formålet til forbundet er å fremme golf både her til lands og internasjonalt, og det er også dette forbundet som setter lovene og reglene for sporten. Bryter noen reglementene kan dette meldes til Norges Golfforbunds Disiplinær- og Sanksjonsutvalg. Dette utvalget kan dermed irettesette, utvise eller bøtelegge personen det gjelder, om den blir dømt. Selv om dette kan virke strengt er det viktig at alle oppfører seg og følger reglene, slik at vi alle kan få en best mulig golfopplevelse.

Å vise folkeskikk

Selvfølgelig må man kunne reglene for selve sporten om man skal spille seriøst. Ikke bare bør du passe på at du ikke bryter noen regler selv, men du vil vel heller ikke at motstanderen skal jukse og komme unna med det? Men noe som er enda viktigere enn selve spillet er lovene og reglene for oppførsel mellom deltakere. Forbundet slår hardt ned på ting som seksuell trakassering eller overgrep, trusler og diskriminering, og annen oppførsel som dette i sammenheng med golf. I organiserte miljøer som dette er det alltid viktig å behandle hverandre med respekt både i og utenfor selve spillet.

Leave a Reply