Golfbaner i Norge – Stiklestad


Stiklestad Golfbane ligger ved fjorden i Verdal kommune. Naturen rundt banen er vakker, og samtidig er det kort avstand til Verdal sentrum, Levanger og Steinkjer. Fra banen har du utsikt over fjorden, og kan se store deler av Innherred.


Banen


Banen ligger på Trones, som er en liten halvøy. Tettstedet på øya har i overkant av 400 innbyggere. Golfbanen har 18 hull, og ligger i et område som er mye brukt til turgåing og rekreasjon. Banerekordene for herrer og damer ble satt da banen arrangerte NM i 2013. Rekorden for herrer er 61 slag, og ble satt av Andreas Gjestby fra Drammen. Rekorden for damer er 67 slag, og tilhører Cecilie Hagen, også fra Drammen. Banen har driving range, klubbhus og nærspillsområde. Sjekk banekart og lokale regler på
klubbens nettside.


En bane med historie


Golfbanen på Trones er faktisk
25 år i 2016. Banen ligger bare fire kilometer fra Verdal sentrum, og avstanden til historiske Stiklestad er heller ikke lang. Hvis du er innom Stiklestad i forbindelse med Olsokdagene, kan du altså ta med deg golfkøllene og besøke banen. Ved selve banen er det også historie, blant annet gravhauger.


Banen startet som en sekshullsbane i 1993, og fikk ni hull i 2001. De siste ni hullene ble ferdige i 2008. Klubbhuset og treningsområdet åpnet i 2005, og banen har internasjonal standard. Den er åpen fra april til oktober/november, og har både arrangert NM, lag-NM og Titleist-tour.


Overnattingsmuligheter og fasiliteter


1200px-Langhuset_StiklastadirDet er kort vei til Verdal sentrum, som har hoteller. Du finner også et hotell på Stiklestad og Stiklestad Camping ligger omtrent 11 km fra banen. Klubbhuset på banen har enkel servering og pro-shop. I Verdal sentrum finner du butikker og kjøpesentre, samt kino og andre fasiliteter. Avstanden til Levanger og Steinkjer er forholdsvis kort, og hvis du er på golfferie, er det heller ikke langt til andre golfbaner i Trøndelag. Det er hele sju golfbaner å velge blant i Nord-Trøndelag. Ikke langt over grensen til Sverige finner du dessuten Åre golfbane. Bare følg veien over grensen fra Verdal.

Leave a Reply